Странице

LibreOffice kao besplatna zamena za Microsoft Office

LibreOffice je nastao na bazi popularnog slobodnog kancelarijskog paketa OpenOffice.org iz želje većine učesnika da se dalji razvoj izmesti u okrilje nezavisne neprofitne fondacije. U tom cilju osnovana je nova organizacija „The Document Foundation“.




   
Libreofis možete da besplatno preuzmete i legalno koristite na računarima, bez ograničenja. Paket stiže sa srpskom ćiriličnom i latiničnom lokalizacijom koja je razvijena saradnjom zajednice korisnika u Srbiji i Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Dostupan je objedinjeni paket sa svim podržanim jezicima za Windows, dok su za GNU/Linuks i Macintosh dostupni jezički paketi za instalaciju preko instalacionog paketa.

Libreofis je slobodan softverski paket otvorenog koda za Windows, Macintosh i GNU/Linuks sisteme koji radi na uobičajnim računarima. Stiže sa šest poznatih programa sa puno mogućnosti za rad sa kancelarijskim dokumentima i podacima: Writer, Calc, Impress, Draw, Math i Base. U projektu učestvuju korisnici paketa, partneri i programeri iz zajednice.

Libreofis čuva dokumente u međunarodno standardizovanom otvorenom dokument-formatu (ISO 26300), a čita i piše datoteke u formatima iz Microsoft Office i drugih paketa.